2013-02-07 18:02:00• hírek • Kocsis Zoltán

Köszönet a segítőknek!

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal díjazta csütörtökön a SOMARO szociális üzlet működését támogató tucatnyi céget.

Dorel Coica polgármester és Balogh Ferenc, a SOMARO szociális bolt igazgatója a sajtó jelenlétében mondott köszönetet annak a tizenkét cégnek, amely az elmúlt egy évben legalább „két-három alkalommal közreműködött abban, hogy az üzletben jutányos áron juthassanak hozzá a szükséges termékekhez a rászorulók". Köszönetnyilvánító oklevélben részesült az Ardealul, az Alcorom, a Backerei Fastus, a Billa Szatmárnémeti, a Dersidan, a Hutton, a Mueller si Prietenii, a Nyári, a Pentagon Alb, a Regent, a Triton és a Varga Quattro kft.

Az eseményen részt vett a bolt egyik rendszeres vásárlója, Sabo Ana, aki fogyatékos gyerekével él együtt. Elmondása szerint hatalmas segítség számára, hogy a SOMARO-ban akár féláron hozzá tud jutni az élelmiszerekhez. „Nem ingyen, alamizsnaként kapom az élelmiszereket, hanem mégis csak fizetek értük egy összeget. Így az emberi méltóságom is megmarad, mert ha szegények is vagyunk, de nem vagyunk koldusok", mondta a néni.

Az Aurel Vlaicu utca 72. szám alatt található Somaro bolt 2011 novemberében, Ilyés Gyula akkori polgármester jelenlétében nyitotta meg kapuit. 2012 augusztusában a polgármesteri hivatal és a Caritas további egy évre szóló együttműködési szerződést kötött a bolttal. Az üzletben kedvezményes áron juthatnak hozzá az alapélelmiszereknek azok, akiknek havi jövedelme nem éri el az 500 lejt: munkanélküliek, sokgyermekes családok, krónikus betegek, hajléktalanok, kisnyugdíjasok, közepes vagy halmozottan fogyatékkal élők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: